Bez zadymy

PB
16-12-2011, 00:00

Olej dobrze mieć w głowie, a jeszcze lepiej… na talerzu. Tym bardziej że mowa o oleju z ryżu, który karierę zrobił już dawno na Dalekim Wschodzie, a teraz podbija Europę. I trudno się dziwić, bo ten ryżowy gęsty płyn zawiera dużo naturalnych przeciwutleniaczy, które poprawiają cyrkulację krwi i opóźniają procesy starzenia się organizmu, hamując rozwój wolnych rodników. Ryżowy eliksir ma delikatny smak, a potrawy na nim smażone są mniej kaloryczne (nawet o 20 proc.). Ma ponadto wysoką temperaturę dymienia (ponad 230 st. C), co oznacza smażenie bez dymu i nadmiernego pryskania.

Olej z ryżu, Basso, 1 l/17 zł

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: PB

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Po godzinach / Bez zadymy