Flamandowie jadą z mięsem

DI
07-03-2011, 00:00

12 firm przybywa szukać kontraktów z przetwórcami mięsa, importerami, hurtownikami i handlowcami.

12 firm przybywa szukać kontraktów z przetwórcami mięsa, importerami, hurtownikami i handlowcami.

Od 4 do 6 kwietnia będzie w Polsce grupa flamandzkich producentów i eksporterów mięsa. W ubiegłym roku spotkali się oni z partnerami handlowymi w Poznaniu i Warszawie, za miesiąc odwiedzą Gdańsk i Kraków.

— Są to: Covameat, Comeco, Debra-Meat, Delavi, G. Goossens Zonen, Groep De Brouwer, Jademo, Locks, Noordvlees Van Gool Kalmthout, Vleesbedrijf P. Wils, Vleeshandel De Waele, Westvlees — wymienia Barbara Libera, sekretarz handlowy z Przedstawicielstwa Handlowego i Ekonomicznego Flandrii.

Belgia jest nadal trzecim co do wielkości dostawcą mięsa do Polski, zaraz za Niemcami i Danią.

— Polski rynek w opinii belgijskich producentów posiada ogromny potencjał, a polscy klienci są ważną grupą, zasługującą na szczególną uwagę. Dlatego właśnie już po raz drugi wraz z Organizacją Belgijskie Mięso VLAM organizujemy misję handlową. Zapraszamy na bezpłatne spotkania firmy polskie z branży mięsnej, m.in. przetwórców mięsa, importerów, hurtowników i handlowców. Zainteresowane firmy prosimy o wcześniejszy kontakt z biurem Flanders Investment Trade w Poznaniu — mówi Barbara Libera.

Kontakt:

Flanders Investment Trade

ul. Bukowska 12, 60-810 Poznań

tel. +48 61 865 38 13

faks: +48 61 865 38 19

e-mail: poznan@fitagency.com

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Puls Inwestora / Flamandowie jadą z mięsem