GUS: ubój trzody chlewnej wzrósł o 4,0 proc., produkcja drobiu o 6,2 proc. w 2014

ISBNews
27-01-2015, 11:57

Wolumen produktów uboju trzody chlewnej wzrósł o 4,0% r/r do 1.164 tys. ton w 2014 r., wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS).

W 2014 r. produkcja mięsa drobiowego wzrosła o 6,2% r/r do 1.962 tys. ton.

Wolumen produktów uboju bydła i cieląt zwiększył się w tym czasie o 0,2% r/r i wyniósł 189 tys. ton.

Produkcja wędlin zwiększyła się w 2014 r. o 1,7% r/r do 739 tys. ton.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: ISBNews

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Inne / GUS: ubój trzody chlewnej wzrósł o 4,0 proc., produkcja drobiu o 6,2 proc. w 2014