Indyjska Ikea bez tradycyjnych klopsików

AD
aktualizacja: 01-09-2017, 11:29

Niełatwo jest zainstalować typową szwedzką restaurację w takim kraju jak Indie, gdzie jedni nie jedzą wołowiny, inni wieprzowiny, a jeszcze inni to kompletni wegetarianie. Otwierająca tam swój pierwszy sklep i restaurację Ikea podjęła wyzwanie.

Pierwszy sklep w Indiach szwedzki gigant meblowy otworzy w 2018 r. w Hyderabad, od razu mając w planach kolejne. Zastrzega jednak, że oferta dań dostępnych w nieodłącznej dla sklepu restauracji będzie odmienna od tych spotykanych w innych częściach świata.

Zobacz więcej

Szwedzkie klopsiki w menu Ikea w Indiach będą wykonywane z kurczaka lub w wersji wegetariańskiej yoppy/Flickr

- Indie to bardzo duży kraj z różnymi kulturowymi wrażliwościami zależnie od regionu. Dlatego aby nasze menu uczynić bardziej uniwersalnym zrezygnowaliśmy z zawartości wieprzowiny i wołowiny w tradycyjnych klopsikach i wykonywaniu ich z kurczaka - mówi w rozmowie z szwedzkim TheLocal Nivedeeta Moirangthem z indyjskiej Ikei.

Podkreśla że sieć nie będzie zupełnie rezygnować ze szwedzkiej kuchni, ale postawi raczej na bardzo dobrze przyjmowanego przez Hindusów łososia, dżem borówkowy oraz kuchnię wegetariańską. Roślinne dania mają stanowić aż 50 proc. menu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: AD

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Indyjska Ikea bez tradycyjnych klopsików