Koktajlowe widowisko w Warszawie

DI
opublikowano: 22-02-2011, 12:05

Tylko na dwa dni 3 i 4  marca przyjadą do Warszawy najlepsi flair’rowi barmani świata. Swoje popisowe numery zaprezentują podczas międzynarodowego konkursu barmańskiego - Warsaw Flair Challenge.

Zobacz więcej

Występ Brunona Vanzana z Włoch

Lewitujący shaker, mistrzowska żonglerka, akrobatyczne figury, setki podrzuceń na minutę to tylko kilka
elementów programu tej widowiskowej imprezy.  Najlepsi zawodnicy potrafią w trakcie 5 minutowego pokazu wykonać ponad 120 ewolucji, wykorzystując średnio 14 butelek i 16 shakerów. Udział w tegorocznej imprezie zapowiedzieli już reprezentanci
11 państw m.in.  mistrzowie świata: Tom Dyer z Wielkiej Brytanii, Gianluigi Bosco z Włoch i Danilo Oribe z Urugwaju.
Pierwszego dnia zawodów zostanie wyłonionych 10 najlepszych uczestników, którzy w piątek zmierzą się  w wielkim finale, walcząc o nagrody pieniężne o łącznej wartości 12 000 euro. Organizatorzy przygotowali również  nagrodę 1 000 euro dla najlepszej uczestniczki.
W tym roku po raz pierwszy w finale konkursu zostanie podjęta próba bicia Światowego Rekordu Guinnesa w podbijaniu butelki na przedramieniu.
Pomysłodawcami i organizatorami zawodów WFC, należących do światowej ligi konkursów Grand Slam World Tour, pod patronatem organizacji World Flair Association, są najlepsi flair’owi barmani w Polsce: Tomek Małek, pięciokrotny mistrz świata i Marek Posłuszny z Flair Factory, znani z I edycji programu Mam Talent. Sponsorem nagród jest marka BOLS.
Zawody Warsaw Flair Challenge odbędą się w Klubie Capitol, ul. Marszałkowska 115 w Warszawie. W przerwie imprezy wystąpi zespół Chonabibe Soundsystem. Wstęp (dla osób pełnoletnich) imprezy wolny.
Popularność „flair” - widowiskowego stylu przyrządzania koktajli - rozpoczęła się od  filmu „Koktajl” (1998), w którym Tom Cruise zagrał młodego barmana, który staje się flair’owym wirtuozem mieszania drinków.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Koktajlowe widowisko w Warszawie