Warsztaty Bezpieczeństwo żywności

Warsztaty Bezpieczeństwo żywności

21 ‑ 22 marca 2012 / Warszawa, Hotel Polonia Palace

Warsztaty Bezpieczeństwo żywności
 / 21 ‑ 22 marca 2012 / Warszawa

Cel

W programie m.in.:

  • Najczęstsze błędy w znakowaniu żywności – jak uniknąć zastrzeżeń kontrolnych
  • Kontrola żywności w świetle najnowszych przepisów w Polsce i UE
  • Nowe wymagania dotyczące znakowania wartością odżywczą – wymagania Parlamentu Europejskiego
  • Wpływ ustawy refundacyjnej na producentów żywności
  • Kiedy produkt przestaje być bezpieczny – wycofanie produktów z rynku, wymagania i możliwe rozwiązania

Dlaczego warto wziąć udział:

Częste zmiany ustawodawstwa w zakresie prawa żywnościowego oraz wieloznaczność przepisów stanowią problem i poważne wyzwanie dla osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów spożywczych. Podczas Warsztatów wyjaśnimy najbardziej kłopotliwe zapisy oraz wskażemy prawidłowe interpretacje najnowszych regulacji.

Przyjdź i dowiedz się:

  • Kto odpowiada za właściwe znakowanie żywności
  • Jak unikać najczęściej popełnianych błędów przy znakowaniu żywności
  • Jakie są prawa i obowiązki kontrolowanego
  • Jaki jest wpływ nowej ustawy refundacyjnej na producentów żywności
  • Jakie są nowe wymagania dotyczące substancji dodatkowych, znakowania wartością odżywczą
  • Gdzie szukać listy dozwolonych i niedozwolonych oświadczeń i zasad ich stosowania
  • Jak przebiega kontrola żywności importowanej i jak się do niej właściwie przygotować

Do udziału w Warsztatach zapraszamy:

Przedstawicieli firm produkujących żywność, napoje, środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego, opakowania dla sektora spożywczego, sieci handlowych

oraz

profesjonalistów, odpowiedzialnych za kontrolę jakości oraz zapewnienie bezpieczeństwa żywności, w szczególności:

  • Dyrektorów i Kierowników ds. Kontroli Jakości, Zarządzania Jakością
  • Dyrektorów i Managerów ds. Bezpieczeństwa Żywności
  • Technologów Żywienia
  • Kierowników Laboratorium
  • Dyrektorów i Managerów Produkcji
  • Prawników wewnętrznych i zewnętrznych specjalizujących się w prawie żywnościowym

Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat potwierdzający udział
w Warsztatach.

Serdecznie zapraszam Państwa do udziału w Warsztatach

Renata Grzeszczak - Project Manager

Szczegółowe informacje:
tel.(22) 333 97 77
fax.(22) 333 97 78
e-mail: info@informedia-polska.pl

Zapraszamy do współpracy w zakresie Promocji, Reklamy, Sponsoringu:


Dział Sponsoringu
e-mail: sponsoring@informedia-polska.pl

Kontakt

Sprzedaż, współpraca

Miejsce

Hotel Polonia Palace


Warszawa

Patron Medialny