Warsztaty Bezpieczeństwo żywności a opakowanie

Warsztaty Bezpieczeństwo żywności a opakowanie

16 ‑ 17 listopada 2010 / Warszawa, Hyatt Regency Warsaw

Warsztaty Bezpieczeństwo żywności a opakowanie
 / 16 ‑ 17 listopada 2010 / Warszawa

Cel

W programie, m.in :

  • Kontrola żywności w świetle najnowszych przepisów w Polsce i UE
  • Obowiązujące i planowane zmiany znakowania wartością odżywczą – projekt rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
  • W jakim terminie trzeba dokonać zmian oznakowania opakowań i reklam
  • Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością - właściwe znakowanie, kontrola
  • Odpowiedzialność za produkt – od producenta do konsumenta

Dlaczego warto wziąć udział w warsztatach:

  • 8 lutego br. opublikowano ustawę o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Częste zmiany ustawodawstwa w zakresie prawa żywnościowego oraz wieloznaczność przepisów stanowią problem dla niejednej osoby odpowiedzialnej za bezpieczeństwo żywności. Podczas warsztatów wyjaśnimy najbardziej kłopotliwe przepisy prawa żywnościowego, wskażemy prawidłowe interpretacje najnowszych regulacji.
  • Anna Starnawska-Oleńko z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej przedstawi nowe wymagania dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, co powinna zawierać pisemna deklaracja zgodności.
  • O wartości odżywczej produktów w świetle prac UE, żywności funkcjonalnej i pracach nad nowelizacją przepisów nowej żywności –dowiedzą się Państwo od Katarzyny Stoś oraz Alicji Walkiewicz z Instytutu Żywności.
  • Magdalena Wawrzyniak z kancelarii CMS Cameron McKenna, podpowie gdzie szukać listy dozwolonych i niedozwolonych oświadczeń i zasad ich stosowania, w jakim terminie trzeba dokonać zmian oznakowania opakowań i reklam oraz czy można stosować oświadczenia, o które nie wnioskowano.

Warsztaty skierowane do:

Profesjonalistów, odpowiedzialnych za kontrolę jakości oraz zapewnienie bezpieczeństwa żywności:

  • Producentów żywności
  • Sieci handlowych
  • Firm produkujących opakowania dla sektora spożywczego


A w szczególności:

  • Dyrektorów i Kierowników ds. Kontroli Jakości
  • Technologów Żywienia
  • Prawników wewnętrznych i zewnetrznych specjalizujących się w prawie żywnoścowym

Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat potwierdzający udział w warsztacie.

Serdecznie zapraszam Państwa do udziału w warsztacie
Renata Grzeszczak - Project Manager

Szczegółowe informacje:
tel.(22) 333 97 77
fax.(22) 333 97 78
e-mail: info@informedia-polska.pl

Zapraszamy do współpracy w zakresie Promocji, Reklamy, Sponsoringu:

Dział Sponsoringu
tel.(22) 333 97 87
fax.(22) 333 97 78
e-mail: sponsoring@informedia-polska.pl


Kontakt

Sprzedaż, współpraca

Miejsce

Hyatt Regency Warsaw


Warszawa

Patron Medialny