Liczba

[DI, PAP]
19-03-2012, 00:00

30-50

proc. Nawet tyle żywności marnuje się na świecie, podczas gdy co siódmy człowiek głoduje.

Badania Krajowej Rady Ochrony Zasobów Naturalnych USA (NRDC) wykazały, że przeciętny Amerykanin wyrzuca miesięcznie 15 kg jedzenia o wartości 40 USD. W krajach rozwiniętych duża część owoców i warzyw kończy na wysypiskach.

W rozwijających się część żywności ulega zepsuciu, zanim trafi na rynek.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: [DI, PAP]

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Inne / Liczba