Mazurskie firmy się zrzeszają

DI, PAP
opublikowano: 23-01-2012, 00:00

TURYSTYKA

Już 119 podmiotów gospodarczych z Warmii i Mazur, takich jak restauracje, pierogarnie, zajazdy czy gospodarstwa agroturystyczne, znajduje się w Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego zrzesza producentów, przetwórców i restauratorów, którzy promują lokalne i regionalne produkty spożywcze, rozwijając drobną przedsiębiorczość i turystykę w regionach Europy. Według samorządowców, rośnie liczba imprez, podczas których wystawcy zrzeszeni w sieci oferują swoje wyroby. Samorząd województwa warmińsko -mazurskiego przygotował na ten rok kalendarz imprez regionalnych, promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną. Imprezy z kalendarza smaków rozpoczną się od Regionalnego Święta Ryby, które odbędzie się 30 czerwca w Iławie, a zakończą 6 października w Ełku Regionalnym Świętem Miodu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI, PAP

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu