Polacy nadal wybierają kuchnię tradycyjną, ale ze szczyptą zdrowia

opublikowano: 08-07-2019, 13:44

Rynek zdrowej żywności w Polsce zmienia się, choć zmienia się powoli.

Oczywiście w dużych miastach zauważamy silne trendy, które przyszły do nas z Europy czy Stanów Zjednoczonych, natomiast nadal jesteśmy bardzo tradycyjni, nadal nasza polska kuchnia liczy się najbardziej – mówi Michał Czerwiński, prezes Purella Superfoods i dodaje – Polacy chcą odżywiać się zdrowo, widzimy, że chcą dodawać szczyptę zdrowia. Nie chcemy robić rewolucji w swojej kuchni czy swoich zwyczajach, ale chcemy iść za trendami.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Justyna Smolińska

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu