Ponad 1 mln zł w dwóch kontraktach dla Impel Catering

(Tadeusz Stasiuk)
opublikowano: 30-01-2006, 14:00

Impel Catering – spółka z Grupy Impel, będąca liderem na polskim rynku usług cateringowych – podpisała dwa nowe kontrakty z jednostkami służby zdrowia. Klientami firmy zostały placówka medyczna z Podkarpacia oraz szpital z województwa śląskiego. Łączna wartość kontraktów przekracza 1 milion zł rocznie.

Impel Catering – spółka z Grupy Impel, będąca liderem na polskim rynku usług cateringowych – podpisała dwa nowe kontrakty z jednostkami służby zdrowia. Klientami firmy zostały placówka medyczna z Podkarpacia oraz szpital z województwa śląskiego. Łączna wartość kontraktów przekracza 1 milion zł rocznie.

Na Podkarpaciu Impel Catering rozpoczął współpracę z Samodzielnym Publicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej w Lubaczowie. Z lubaczowskim szpitalem spółka podpisała umowę na trzy lata, o wartości przekraczjącej 693 tys. zł rocznie. Obsługą zostanie objętych 150 pacjentów. To największy kontrakt spółki w tym regionie. Kolejnym klientem Impel Catering został Zespół Szpitali nr 2 w Gliwicach, gdzie spółka będzie dostarczała ciepłe posiłki 120 pacjentom. Umowę zawarto na rok, a jej całkowita wartość przekracza 385 tys. zł.

W placówce w Lubaczowie Impel Catering stosuje nowoczesny system tacowy, znacznie usprawniający obsługę pacjentów. Posiłki będą nakładane na termoizolacyjne tace, oznakowane kolorystycznie według rodzaju diety, które następnie będą przewożone do oddziałów na specjalnych wózkach-szafach. Dzięki podpisaniu tac imieniem i nazwiskiem pacjenta oraz numerem sali, dystrybucja posiłków będzie przebiegać znacznie szybciej. W Gliwicach Impel zastosuje tradycyjny system termosowy, polegający na przewożeniu gotowych potraw w izolowanych termicznie pojemnikach.

„Co czwarty szpital obsługiwany przez zewnętrzną firmę cateringową jest naszym klientem. Obecnie dostarczamy posiłki ponad sześciu tysiącom pacjentów w całej Polsce. Dla większości placówek medycznych jesteśmy sprawdzonym partnerem, który serwuje pacjentom dania spełniające wszelkie wymagania dietetyczne i lekarskie zalecenia” -mówi Tomasz Kanarkowski, prezes Impel Catering. – „Obsługujemy zarówno duże szpitale w wielkich aglomeracjach jak i regionalne oddziały w mniejszych miejscowościach. We wszystkich instytucjach z jednakową starannością podchodzimy do naszych obowiązków. Nowe kontrakty są tego potwierdzeniem”– dodaje prezes.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: (Tadeusz Stasiuk)

Polecane