Producenci cukru: ujemna rentowność

Z analizy przygotowanej przez Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej wynika, że producenci cukru zanotują w tym roku ujemną rentowność, przekraczającą 10 proc. Tylko nieliczne, zrestrukturyzowane, zakłady mają szansę na zysk. Przedstawiciele branży ostrzegają, że brak szybkich zmian w regulacjach doprowadzi krajowe cukrownie do upadku.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Basic Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ