Przekręt w kuchni Burji Al Arab

TR
09-01-2012, 14:19

Szef kuchni Burji Al Arab, znajdującego się w Dubaju najbardziej luksusowego hotelu świata przyjmował łapówki za serwowanie posiłków przygotowywanych ze składników podrzędnej jakości – informuje portal Business Insider.

Szef kuchni Burji Al Arab, znajdującego się w Dubaju najbardziej luksusowego hotelu świata przyjmował łapówki za serwowanie posiłków przygotowywanych ze składników podrzędnej jakości
Zobacz więcej

Szef kuchni Burji Al Arab, znajdującego się w Dubaju najbardziej luksusowego hotelu świata przyjmował łapówki za serwowanie posiłków przygotowywanych ze składników podrzędnej jakości

W hotelu, gdzie noc kosztuje 20 tys. USD, można spodziewać się posiłków najwyższej klasy. Nic bardziej mylnego w przypadku Burji Al Arab, gdzie szef kuchni do spółki z hotelowym rzeźnikiem byli zamieszanie w aferę łapówkarską.

Domniema się, że w 2008 r. mężczyznom zostały zaoferowane nieokreślone sumy pieniężne za zamawianie składników do posiłków wyłącznie od czterech dostawców, których produkty były niezwykle kosztowne i podrzędnej jakości.

Śledztwo przeprowadzone w hotelowej kuchni odkryło spisek pracowników Burji Al Arab z dostawcami.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: TR

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Świat / Przekręt w kuchni Burji Al Arab