Rośnie Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

DI, PAP
opublikowano: 12-04-2012, 00:00

PROMOCJA

Kolejne dwa podmioty gospodarcze z branży gastronomicznej i turystycznej dołączyły do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla.

Do sieci przyjęto restaurację hotelu Tajty w Wilkasach, serwującą potrawy kuchni staropolskiej oraz stołówkę certyfikowanego gospodarstwa agroturystycznego Placówka w Wydminach.

Regionalna sieć liczy 121 członków i jest największym tego typu zrzeszeniem w kraju. Do sieci należą producenci, przetwórcy i restauratorzy, którzy wytwarzają i sprzedają lokalne produkty spożywcze, stanowiące dziedzictwo kulinarne regionu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI, PAP

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy