Sztuka stołu

Aneta Królak
28-05-2004, 00:00

— Konwenanse są po to, by je łamać — tak zachęcała do popróbowania win Ernest & Julio Gallo Maria Christina Donescu, szefowa marketingu Sierra Valley (limitowanej serii win z kalifornijskiej winiarni). Dlaczego? Można było przekonać się w warszawskiej restauracji Villa Foksal. Tym razem ważniejsze, od doboru odpowiednich potraw, okazało się otoczenie wina — stół i jego dekoracja. Efekt? Stół dla dwojga, przygotowany przez Magdalenę i Szymona Majewskich (dekoratorka wnętrz i dziennikarz telewizyjny). Stół do eleganckiej kolacji autorstwa Magdaleny Stużyńskiej i Macieja Dowbora (aktorka i dziennikarz telewizyjny). Impreza — stół do świętowania sukcesów pomysłu Agnieszki Rylik i Piotra Szweda (pięściarka i architekt). I stół piknikowy skomponowany przez aktorki Annę Muchę oraz Katarzynę Cichopek. Niewiele potrzeba. Barwna zastawa, kwiaty, świece... i wino. Np. Sierra Valley.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Aneta Królak

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Sztuka stołu