United Chicken rusza w Polskę

WIS
09-07-2009, 00:00

Poznańska firma Lorien Foodservice uruchomiła w Koninie pierwszą restaurację pod szyldem United Chicken. Planuje na ten rok otwarcie jeszcze czterech. Sieć będzie się specjalizować w serwowaniu dań z kurczaka przygotowywanych według amerykańskiej technologii broasting, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i głębokiego smażenia. Wygląda więc na to, że sieć może stać się w Polsce konkurentem KFC.

— Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 tys. mieszkańców — mówi Daniel Szczepański, wiceprezes Lorien Foodservice.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: WIS

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Puls Inwestora / United Chicken rusza w Polskę