Zakłady mięsne nie znały rosyjskich wymogów weterynaryjnych
Dużą winę za to, że tak mało polskich firm otrzymało uprawnienia do eksportowania mięsa do Rosji, ponosi Główny Inspektorat Weterynarii, który nie zapoznał kontrolowanych zakładów z rosyjskimi wymaganiami weterynaryjnymi - uważa Polski Związek Producentów, Eksporterów i Importerów Mięsa."Główny Lekarz Weterynarii powinien przygotować przepisy weterynaryjne, które obowiązują w Federacji Rosyjskiej, bądź uzgodnić z rosyjskimi weterynarzami interpretację polskich przepisów z zakresu weterynarii" - powiedział we wtorek PAP Witold Choiński ze Związku.Ze skontrolowanych w lipcu i w sierpniu tego roku 75 zakładów mięsnych...
Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.
- Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
- Milion archiwalnych artykułów
- Aplikacja na smartfony i tablety
- Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
- Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
- Milion archiwalnych artykułów
- Aplikacja na smartfony i tablety
- Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
- Unikatowe raporty branżowe
- Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
- Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
- 5% rabat na szkolenia i konferencje