Bordoskie wina będą smaczniejsze

KZ, Bloomberg
19-02-2015, 00:00

Słoneczny wrzesień minionego roku stworzył idealne warunki do zbiorów winogron w regionie Bordeaux, słynącym z win.

Stwarza to szansę na trunki lepsze jakościowo niż te wyprodukowane ze zbiorów z 2013 r., kiedy było chłodno i mokro, uważają plantatorzy winogron.

Zobacz więcej

rkirbycom/RGB Stock

Stwarza to szanse na większe zainteresowanie konsumentów i inwestorów oraz zwyżkę cen.

Tę można zauważyć w odniesieniu do roczników z pierwszej połowy poprzedniej dekady — indeks Liv-ex Fine Wine 50, odzwierciedlający ceny win bordoskich, pierwszy raz od marca 2013 r. wzrósł dwa miesiące z rzędu, i to mimo braku sygnałów o powrocie hossy w Chinach.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: KZ, Bloomberg

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Świat / Bordoskie wina będą smaczniejsze