Menedżerowie i inwestorzy zastanawiają się, które sektory rynku rolno-spożywczego mają najlepsze perspektywy rozwoju i na które warto postawić w najbliższych latach. Próbę kompleksowej odpowiedzi na takie pytanie dotyczące rynku polskiego podjęli eksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ) we współpracy z przedstawicielami poszczególnych branż w przygotowanym na zlecenie Rady Gospodarki Żywnościowej raporcie „Stan i perspektywy przemysłu rolno-spożywczego”. Wnioski wypływające z raportu są na ogół optymistyczne. Wskazuje on jednak również segmenty rynku, których perspektywy nie są zbyt różowe. Makarony, woda, mrożonki — ich producenci mogą spać spokojnie. Nie można tego powiedzieć o piekarzach czy producentach win owocowych. O sprawie pisze w poniedziałkowym wydaniu dziennik „Puls Biznesu”. Artykuł można też przeczytać tutaj.
Kalejdoskop Pulsu – 9 października 2006
Menedżerowie i inwestorzy zastanawiają się, które sektory rynku rolno-spożywczego mają najlepsze perspektywy rozwoju i na które warto postawić w najbliższych latach.