Wars buduje sieć restauracji

ET
opublikowano: 04-02-2010, 07:34

Kolejowy przewoźnik niby wraca do korzeni, ale tak naprawdę odcina się od matecznika.

Wars otworzył w Warszawie pierwszą restaurację stacjonarną pod nazwą Green Patio. Do końca 2012 r. pod tym szyldem będzie działać 8 lokali gastronomicznych, w tym kilka w systemie franczyzowym. Co ciekawe, o ile pomysł wejścia na rynek restauracyjny nie jest nowy, bo w Warsie mówi się o nim od lat, to zaskakuje sposób, w jaki został zrealizowany. Wcześniej zakładano raczej budowę sieci restauracji w ścisłym powiązaniu z koleją, czyli na dworcach kolejowych. Teraz Wars odcina się od matecznika. Utworzył zupełnie nową markę, która z logo i nazwą właściciela nie ma nic wspólnego. Poza tym otwiera restauracje tam, gdzie jest to bardziej opłacalne, nie oglądając się na bliskość dworca.

None
None

Więcej w czwartkowym Pulsie Biznesu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: ET

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane