Wołowina w liczbach

DI
17-10-2011, 00:00

Ważne dane

322

tys. ton Tyle wyniósł eksport cielęciny i wołowiny z Polski w 2010 r. To o 46 ton tys. mniej niż rok wcześniej.

16,4

kg Takie było roczne spożycie mięsa wołowego na mieszkańca Polski w 1990 r. To największe spożycie roczne odnotowane dotychczas w naszym kraju, które od tego czasu systematycznie maleje — do poziomu 3,6 kg w 2010 r.

27 kg To średnie roczne spożycie mięsa wołowego przez Francuzów, którzy są rekordzistami Europy w jego konsumpcji.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Rolnictwo / Wołowina w liczbach