„Zmiany w zakresie znakowania żywności — co powinien wiedzieć producent, hurtownik, detalista — perspektywa małych i średnich przedsiębiorców” — to tytuł seminarium dla firm, które odbędzie się 25 maja w Warszawie. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. W pierwszej części spotkania ekspert powie przedsiębiorcom o najważniejszych zasadach wprowadzonych rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE dotyczących odpowiedzialności za prawidłowe znakowanie (łańcuch dostaw: producent — hurtownik — detalista). Potem będzie mowa m.in. o projektowanych zmianach i interpretacjach rozporządzenia. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.
Pierwszeństwo mają przedsiębiorcy z woj. mazowieckiego, łódzkiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego. Dziś jest ostatni dzień na przesyłanie zgłoszeń. Więcej informacji: Mariusz Idzikowski z PARP, tel.: +22 432-88-21.