Jej blog odwiedza już 90 tys. osób miesięcznie, a „Słodkie”, jej pierwsza książka, rozchodzi się jak świeże bułeczki.
— Cały 5-tysięczny nakład rozszedł się w ciągu 3 tygodni — mówi Katarzyna Domańska z wydawnictwa Dwie Siostry, które wydało dzieło Elizy Mórawskiej-Liski i właśnie szykuje dodruk.
Książka Liski jest ewenementem o tyle, że w całości została przygotowana i zilustrowana przez samą autorkę. Zrobiła to tak profesjonalnie, że wydawnictwu pozostało niewiele do roboty. Z amerykańską gwiazdą kulinarną Liskę łączą początki: sława Julii Child zaczęła się od wydanej przez niszowe wydawnictwo samodzielnie przygotowanej książki kucharskiej. Jej „Doskonalenie francuskiej sztuki kulinarnej” weszło do kanonu kulinarnej literatury, dało Julii własny program w TV, a wiele lat potem zainspirowało słynną blogerkę Julie Powell oraz twórców hollywoodzkiego hitu „Julie & Julia”.