Mięsto z roślin to przyszłość

opublikowano: 09-07-2019, 22:00

Przyszłość to burgery, kurczak, bekon i kiełbaski robione wyłącznie z… roślin.

Słowa, które padły z ust nie byle kogo, bo samego prezesa Nestle, dają do myślenia — wynika z artykułu w portalu Market Watch.

— Cały ten ruch, żeby oferować konsumentom wybór, gdy chodzi o roślinne zamienniki, będzie kluczowym tematem w nadchodzącym czasie — stwierdził Mark Schneider, dodając, że „mowa tutaj o dość znaczącym megatrendzie”.

Portal podkreśla, że to właśnie „ten człowiek” stoi za wypromowaniem na świecie takich produktów, jak KitKat i Nespresso.

1646e18c-8c31-11e9-bc42-526af7764f64
Puls Biznesu po godzinach
Newsletter, który pozwoli odpocząć od codziennych newsów. Sylwetki ludzi biznesu, trendy, reportaże i podcasty
ZAPISZ MNIE
Puls Biznesu po godzinach
autor: Marcin Goralewski
Wysyłany raz w tygodniu
Marcin Goralewski
Newsletter, który pozwoli odpocząć od codziennych newsów. Sylwetki ludzi biznesu, trendy, reportaże i podcasty
ZAPISZ MNIE

Administratorem Pani/a danych osobowych będzie Bonnier Business (Polska) Sp. z o. o. (dalej: my). Adres: ul. Kijowska 1, 03-738 Warszawa.

Kliknij w link w wiadomości, aby potwierdzić subskrypcję newslettera.
Jeżeli nie otrzymasz wiadomości w ciągu kilku minut, prosimy o sprawdzenie folderu SPAM.
© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Aleksandra Rogala

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy