Schenker wdraża system HACCP

Operator logistyczny, firma Schenker, wdraża system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). Jest on uznawany za najskuteczniejsze narzędzie gwarantujące, że żywność nie ulegnie skażeniu lub zanieczyszczeniu ani na etapie produkcji, ani w transporcie i będzie bezpieczna dla konsumenta. W ramach przygotowań do wdrożenia systemu został już powołany specjalny zespół pracowników. Opracowuje on i wdraża Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej, a także Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Powołany zespół dokonał analizy zagrożeń i oceny ryzyka, jakie wystąpić mogą w procesie transportu, podczas składowania czy magazynowania żywności. Wdrożenie zakończy się latem 2005 roku. Zgodnie z nowymi wymogami, Schenker będzie przyjmować do przewozu tylko przesyłki znajdujące się w szczelnych opakowaniach transportowych, uniemożliwiających bezpośredni kontakt z przewożonymi artykułami spożywczymi. Samochody będą odpowiednio dostosowane do transportu żywności. Kierowcy przeszkoleni w zakresie zasad bezpieczeństwa zadbają o to, aby towar w nienaruszonym stanie dotarł na miejsce przeznaczenia.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 1 zł za pierwszy miesiąc
potem 79 zł
Zrób sobie prezent z okazji 25. urodzin „PB”! Czytaj najlepsze treści biznesowe w Polsce w promocyjnej cenie
WYBIERZ
Rabat 30%
Basic Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ