Partner podcastu

MBANK

Żywność "bez": bez mięsa czy bez przesady

Bez mięsa, bez konserwantów, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu. Żywność „bez” szturmem wdziera się na sklepowe półki i na nasze talerze.

Na ile to moda? Na ile chęć zdrowszego życia? Czy jedzenie może leczyć? Co budzi ataki? Kto i dlaczego chce żyć „bez”? O tym rozmawiam z gośćmi Pulsu Biznesu do słuchania – Andrzejem Gantnerem, wiceprezesem Polskiej Federacji Producentów Żywności, zrzeszającej czołowe firmy spożywcze, Sławomirem Chłoniem, szefem sieci sklepów Organic Farma Zdrowia, w której pełno jest produktów „bez”, Rafałem Czechem i Igorem Sadurskim, którzy stworzyli Bezmięsnego, producenta wegańskich wersji mięsnych przetworów  oraz doktor nauk medycznych Edytą Biernat Kałużą, która stworzyła pierwsze w Polsce Centrum Medycyny Żywienia.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Michalina Szczepańska

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu