Burger King testuje burgera wege

opublikowano: 01-04-2019, 22:00

Impossible Whopper — to nazwa nowej kanapki, która znajdzie się w ofercie jednej z czołowych globalnych sieci fast foodów.

Zobacz więcej

Fot. Bloomberg

To pierwszy burger Burger Kinga, w którym zamiast mięsa wołowego czy drobiowego znajdziemy wyłącznie warzywa — poinformował Bloomberg. Tradycyjna wersja kanpapki whoopper jest zrobiona z wołowiny. Jej wegański odpowiednik będzie miał grillowany „pasztecik”, który w smaku i wyglądzie tylko przypomina mięso wołowe, ale ma te same dodatki, m.in. ogórki i sałatę. Na razie Impossible Whopper przejdzie fazę testów — będzie sprzedawany wyłącznie w 59 lokalach sieci. Jeśli pomysł spodoba się klientom, roślinna kanapka będzie oferowana w 7,2 tys. lokali Burger Kinga na całym świecie. Impossible Whopper ma o 15 proc. mniej tłuszczu i 90 proc. mniej cholesterolu niż jego standardowa mięsna wersja. Wsad do kanapki dostarczy producent żywnosci Impossible Foods, z którym Burger King podpisał umowę.

1646e18c-8c31-11e9-bc42-526af7764f64
Puls Biznesu po godzinach
Newsletter, który pozwoli odpocząć od codziennych newsów. Sylwetki ludzi biznesu, trendy, reportaże i podcasty
ZAPISZ MNIE
Puls Biznesu po godzinach
autor: Marcin Goralewski
Wysyłany raz w tygodniu
Marcin Goralewski
Newsletter, który pozwoli odpocząć od codziennych newsów. Sylwetki ludzi biznesu, trendy, reportaże i podcasty
ZAPISZ MNIE

Administratorem Pani/a danych osobowych będzie Bonnier Business (Polska) Sp. z o. o. (dalej: my). Adres: ul. Kijowska 1, 03-738 Warszawa.

Kliknij w link w wiadomości, aby potwierdzić subskrypcję newslettera.
Jeżeli nie otrzymasz wiadomości w ciągu kilku minut, prosimy o sprawdzenie folderu SPAM.
© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Aleksandra Rogala

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy