Garstka pionierów

MAG
opublikowano: 23-02-2007, 00:00

Mimo ostrzejszych przepisów do specjalnych stref ekonomicznych weszło już kilkanaście firm z sektora spożywczego. Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych (PAIIZ) w 2006 r. zamknęła osiem projektów z tego sektora, a w tylko tym roku — pięć.

— Tegoroczne projekty to 118 mln EUR inwestycji i 1136 miejsc pracy — uważa Andrzej Kanthak, prezes PAIIZ.

W niektórych strefach jedyni inwestorzy z branży to ci, którzy pojawili się w nich przed wejściem Polski do UE. Przykładem są Mispol i Sido w Suwalskiej SSE czy Przetwórstwo Rybne Łosoś w strefie słupskiej.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: MAG

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu