Gumy spod Wrocławia dla świata

Mondelēz, światowy gigant słodyczowy, otworzył w Bielanach Wrocławskich centrum badawczo-rozwojowe dla gum i cukierków.

Wiosną 2017 r. uruchomił już tu Globalne Centrum Badań, Rozwoju i Jakości, w którym obecnie pracuje 200 osób z 28 krajów, a odpowiadają za opracowanie receptur m.in. czekolad i ciastek. Łączna inwestycja giganta w centrum to 22 mln USD, z czego 5 mln USD to budżet przeznaczony na start nowej części centrum. Ta pracować ma nad rozwojem produktów głównie dla rynków europejskich — z Francją, Wielką Brytanią, Rosją i Turcją na czele, oraz dla Bliskiego Wschodu i Afryki.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Michalina Szczepańska

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Puls Inwestora / Wyniki spółek / Gumy spod Wrocławia dla świata