Marriott nakarmi w Walentynki

Karolina Guzińska
09-02-2001, 00:00

Marriott nakarmi w Walentynki

Między 5 a14 lutego w restauracji Chicago Grill i w barze Panorama w warszawskim hotelu Marriott są serwowane dania afrodyzjakalne.

Kolejna firma podsuwa swój pomysł osobom, które jeszcze nie wiedzą jak spędzić Dzień św. Walentego. Marriott proponuje obiad lub kolację, złożone z dań, których normalnie nie ma w karcie restauracji Chicago Grill ani baru Panorama. Potrawy, przygotowane przez szefów kuchni: Eda Muntera i Piotra Małeckego, będą zawierały afrodyzjaki, czyli środki zwiększajace wrażliwość na miłosne podniety. Za afrodyzjaki powszechnie uważa się: wawrzyn szlachetny, wątrobę drobiową, żeń-szeń, szparagi, syrop klonowy, pietruszkę, kawior, ostrygi, homary, szampana, orzechy, miód i mleczko pszczele, kminek, koper włoski, gałkę muszkatołową i owoc granatu.

Te właśnie składniki znajdą się w takich daniach, jak: Sekret Afrodyty, Brama do Raju, Eksplozja Namiętności, Upojna Noc czy Moc Don Juana. KG

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Karolina Guzińska

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Puls Inwestora / Marriott nakarmi w Walentynki