McDonald’s bez antybiotyków

McDonald’s chce przyciągnąć klienta ofertą zdrowej żywności

Koncern będzie wykorzystywał kurczaki, które nie otrzymywały antybiotyków istotnych dla zdrowia człowieka, oraz mleko od krów, które nie były poddawane działaniu sztucznego hormonu wzrostu rbST. Największa na świecie sieć restauracji typu fast food deklaruje, że do zmiany powinno dojść w ciągu najbliższych dwóch lat. Dostawcy nadal będą mogli korzystać z antybiotyków jonoforowych utrzymujących kury w zdrowiu i nie stosowanych u ludzi. Zmiany dotyczące mleka mają być wdrożone jeszcze w tym roku. Deklaracja McDonald’sa wpisuje się w walkę o przyciągnięcie...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Inne / McDonald’s bez antybiotyków