Owady wkraczają na talerze

Największe szanse mają u sportowców, osób troszczących się o środowisko i szefów kuchni.

Białko owadzie zaczyna robić karierę. W Europie za 15 lat jego rynek będzie wart 230 mln GBP. Wafle z białej czekolady i mrówek, granola ze świerszczami, burgery z robaków — to tylko niektóre z coraz szerszej oferty produktów z białkiem owadzim. Eksperci z branży spożywczej uważają, że jest to najbardziej perspektywiczny dodatek do żywności. Zauważyła to holenderska sieć sklepów Jumbo, która w ubiegłym roku wprowadziła burgery z robaków na półki. W Polsce też pojawili się pionierzy owadziego białka. Jacek Janicki założył...

Kup subskrypcję i zyskaj
nieograniczony dostęp do Pulsu Biznesu

Już teraz możesz kontynuować lekturę tego artykułu, wystarczy, że zdecydujesz się na subskrypcję

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Inne / Owady wkraczają na talerze