PKP Intercity poczęstuje pasażerów jabłkami

KŁ, AD
opublikowano: 2014-09-09 11:17

PKP Intercity przyłącza się do akcji #jedzjabłka. W pociągach Express InterCity rozda podróżnym ponad 280 tys. jabłek, poinformował przewoźnik. Firma wprowadza też do oferty wagonów restauracyjnych polski cydr.

PKP Intercity i WARS w ramach promocji polskich produktów spożywczych będą częstować pasażerów owocami z polskich sadów – w sumie około 40 ton.

Akcja promująca polskie owoce rozpocznie się 9 września i potrwa do wyczerpania zapasów. Jabłka będą rozdawać stewardzi WARS.

- Mamy nadzieję, że akcja wspierająca polskich sadowników spotka się z ciepłym przyjęciem wśród pasażerów - mówi Paweł Dudek, prezes zarządu WARS S.A.

Spółka wprowadza też do oferty swoich wagonów restauracyjnych i barowych polski cydr, w wersji wytrawnej i półwytrawnej. Na razie będzie dostępny na razie tylko do końca października. Będzie współgrał z nowym menu, wprowadzonym pod koniec czerwca.

- To doskonały napój orzeźwiający, który pasuje do wielu dań, takich jak panierowany camembert czy grillowana pierś z kurczaka - mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.

Zdaniem prezesa WARS-u wagony restauracyjne "to doskonałe miejsce do promowania produktów regionalnych".