Politycy popisywali się talentami kulinarnymi

Ewa Bęczkowska
opublikowano: 2001-08-24 00:00

Politycy popisywali się talentami kulinarnymi

W warszawskim Centrum Multimedialnym Foksal odbył się konkurs gotowania polityków. Nazwa wydaje się cokolwiek myląca, wyjaśniamy więc, że reprezentanci sześciu komitetów wyborczych wystąpili w charakterze kucharzy, a nie dań głównych. Trzyosobowe zespoły z poszczególnych partii przygotowywały swoją ulubioną potrawę. AWSP reprezentowali Tomasz Wełnicki, Andrzej Anusz i Piotr Wójcik, Platformę Obywatelską — Marta Mordasewicz-Zubrzycka, Paweł Piskorski oraz Robert Smoktunowicz, Prawo i Sprawiedliwość — Ludwik Dorn, Adam Bielan i Adam Lipiński, PSL — Tadeusz Gajda, Franciszek Stefaniuk i Jarosław Kalinowski, SLD — Marek Borowski, Wiesław Kaczmarek i Ryszard Kalisz, a UW — Andrzej Potocki, Jerzy Wierchowicz i Barbara Imiołczyk.

Choć politycy zapewniali, że spotkanie traktują wyłącznie jako zabawę, to nie można się oprzeć wrażeniu, że tego dnia została upieczona niejedna kiełbasa wyborcza. Potyczki z rondlami zakończyły się zwycięstwem przedstawicieli SLD i PSL.