Polski drób podbił Unię Europejską i rusza dalej

opublikowano: 06-06-2016, 06:29

Rosną szanse, że obronimy pozycję największego producenta mięsa drobiowego we Wspólnocie. Pomoże nam rekordowy eksport - informuje "Rzeczpospolita".

Zobacz więcej

Małgorzata Pstrągowska

O niemal 17 proc., do prawie 48 tys. ton zwiększył się eksport polskiego drobiu na rynki poza UE w I kwartale 2016 roku - podaje za Komisją Europejską Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych.

Pod względem eksportu na tzw. rynki trzecie Polskę wyprzedzają już tylko Holandia i Francja. Nasze kurczaki trafiają m.in. do Hongkongu, Beninu, Chin, Wietnamu, Kongo, Liberii i Gabonu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu