Restauracje na celowniku rzemieślników

opublikowano: 27-12-2017, 22:00

Piwa rzemieślnicze podbiły już polskie sklepy oraz puby i teraz szykują skok na branżę gastronomiczną.

Restauratorom najwyraźniej też to odpowiada, ponieważ coraz częściej sięgają po produkty pochodzące z browarów rzemieślniczych. Jak twierdzi Jakub Gutowski, właściciel Qba Pub z Otwocka, jest to szansa na dotarcie do nowej grupy klientów, co może oznaczać wzrost przychodów i zysków. Współpraca z takimi browarami to także szansa na opracowanie oferty, która wyróżni lokal.

Zobacz więcej

Fot. Bloomberg

200 Co najmniej tyle jest obecnie w Polsce podmiotów warzących piwo…

20 tys. Tyle działa w kraju restauracji.

30 …a tyle było ich zaledwie dekadę temu.

1500 Tyle nowych gatunków piwa pojawiło się na rynku w 2016 r.

e4037212-8c30-11e9-bc42-526af7764f64
OŚ, czyli Obserwator Środkowoeuropejski
Newsletter autorski Bartłomieja Mayera
ZAPISZ MNIE
OŚ, czyli Obserwator Środkowoeuropejski
autor: Bartłomiej Mayer
Wysyłany raz w tygodniu
Bartłomiej Mayer
Autorski przegląd informacji gospodarczych z krajów Europy Środkowej: Ukrainy, Białorusi, Czech, Słowacji i Węgier.
ZAPISZ MNIE

Administratorem Pani/a danych osobowych będzie Bonnier Business (Polska) Sp. z o. o. (dalej: my). Adres: ul. Kijowska 1, 03-738 Warszawa.

Kliknij w link w wiadomości, aby potwierdzić subskrypcję newslettera.
Jeżeli nie otrzymasz wiadomości w ciągu kilku minut, prosimy o sprawdzenie folderu SPAM.
© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Bartłomiej Mayer

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu