Lokal pod szyldem Ice Dream w Arkadii oferuje lody na wagę. Popularność lodziarni szybko rośnie. Właściciele rozpoczęli już rozmowy z zarządcami kolejnych centrów handlowych.

Self service gelateria to wywodzący się z Włoch pomysł na kupowanie lodów. Polega na tym, że klient sam nakłada sobie porcję mrożonego deseru z automatu — wybiera smak i decyduje o wielkości porcji. Może też połączyć ją z dodatkami — do wyboru ma kolorowe posypki, sezonowe owoce, kuleczki z jadalnego brokatu, wiórki czekolady. Płaci się w zależności od tego, ile ostatecznie waży porcja.
— W Ice Dream można wybierać zarówno spośród smaków tradycyjnych i dobrze znanych, jak też bardziej egzotycznych, takich jak: vege, mango, banan czy zielona herbata. Jest też czarna wanilia, niebieskie migdały, a nawet… wata cukrowa i tęczowy jednorożec — mówi Jakub Szeliga, pomysłodawca konceptu.