Wilga kusi gości Chatą Drwala

Małgorzata Zdunek
15-10-2001, 00:00

Wilga kusi gości Chatą Drwala

Kwaśnicą, smażonymi rydzami i innymi przysmakami kuchni staropolskiej i regionalnej, przyrządzonymi według wskazówek Roberta Makłowicza, podjęła gości dyrekcja hotelu Wilga w Ustroniu. Uroczystość inaugurowała otwarcie obiektu, który czeka obecnie na kategoryzację.

Przedsiębiorstwo Usług Hotelarskich i Turystycznych Hit z Katowic, właściciel hotelu Wilga w Ustroniu, oddało do użytku wyremontowany obiekt. Koszt inwestycji oszacowano na 4 mln zł. Gości podjęto w mieszczącej się w hotelu Chacie Drwala, w której serwowano kwaśnicę, kołocze i inne dania kuchni regionalnej i staropolskiej, przygotowane według wskazówek Roberta Makłowicza. Mistrz kulinarny przyrządził natomiast dla gości pieczone rydze.

— Oferta hotelu skierowana jest głównie do firm oraz grup szkoleniowych. Liczymy jednak, że ulokowany w pobliżu Zakład Przyrodolecznictwa przyciągnie również innych gości — mówi Jacek Masior, przewodniczący RN Przedsiębiorstwa Usług Hotelarskich i Turystycznych Hit z Katowic.

Prace remontowe trwały około pół roku.

— Choć hotel jest już gotowy do przyjmowania gości, przez najbliższe dwa miesiące trwać będzie jeszcze rozruch obiektu — wyjaśnia Ireneusz Strączyński, prezes PUHiT Hit.

Obecnie trwa kategoryzacja obiektu. Dyrekcja Wilgi liczy, że hotel dostanie co najmniej trzy gwiazdki.

Małgorzata Zdunek

m.zdunek@pb.pl

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Małgorzata Zdunek

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Wilga kusi gości Chatą Drwala