Burger King testuje wegetariańskiego hamburgera

opublikowano: 01-04-2019, 12:53

Burger King ogłosił rozpoczęcie testów wegetariańskiego hamburgera w 59 lokalach w rejonie St. Louis.

Sieć należąca do Restaurant Brands International ogłosiła, że w hamburgerach będzie wykorzystywała „kotlety” przygotowane przez Impossible Foods. Spółka robi je w taki sposób iż do złudzenia przypominają robione z mięsa. Oferowany klientom Impossible Whopper oprócz wegetariańskiego kotleta ma to, co normalny Whopper, czyli pomidora, sałatę, majonez, keczup, pikle i cebulę.

Zobacz więcej

fot. Bloomberg

Działania Burger King są postrzegane jako próba znalezienia przewagi nad konkurencją w sytuacji coraz większego zainteresowania klientów alternatywą dla mięsa. McDonald’s, jak większość wielkich fastfoodów, nie oferuje dotychczas bezmięsnych hamburgerów w USA.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Marek Druś, Bloomberg

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy