Klonn to kolejny koncept gastronomiczny Mirosława Nizio i Andrzeja Nizio, właścicieli Zoni i WuWu w Centrum Praskim Koneser. Przestrzeń restauracji tworzą wysmakowane, minimalistyczne wnętrze i ogród. Nazwa lokalu pochodzi od 200-letniego drzewa, pomnika przyrody, które rośnie w sąsiedztwie.
Bartłomiej Brzuska, szef kuchni Klonnu, zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych londyńskich lokalach i stołecznej Winosferze. W swoim menu łączy smaki nowoczesnej kuchni europejskiej z wpływami z różnych stron świata, bazując na sezonowych składnikach. Także Tomasz Cierlica, szef baru Klonnu i autor karty alkoholi, jest dobrze znany na warszawskiej scenie gastronomicznej.
Lokal ma ambicję uczestnictwa w życiu artystycznym i towarzyskim stolicy – za dnia jest restauracją, a wieczorami gości muzykę na żywo i inne wydarzenia kulturalne.