Koronowany łosoś

Kiedy się dowiedzieliśmy, że szefem kuchni w jednej z restauracji w Bydgoszczy jest Jean Bos, popędziliśmy tam z wywieszonymi językami. Drogo nas to kosztowało w końcówce. Taksówkarz woził nas pięć razy dookoła dworca i na koniec policzył jakąś horrendalną sumę. A Dolce Vita jest raptem kilka minut spacerkiem. Jean Bos zainteresował nas nie dlatego, że gotował niegdyś dla belgijskiej pary królewskiej i był szefem kuchni księcia Monako. Ale dlatego, że jest jednym z niewielu w Polsce wielbicieli kuchni molekularnej. Pod tym względem wyszliśmy trochę zawiedzeni. Popisuje się nią jedynie wieczorami. A my akurat wpadliśmy na lunch.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Premium Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ