Czytasz dzięki

Najlepsze witaminy w płynie

O zdrowotnych właściwościach piwa wiedzieli już starożytni. Potwierdzają je także najnowsze badania. To źródło wielu ważnych dla organizmu witamin i minerałów. Zawiera dużo potasu i magnezu, co zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych i nerkowych. Proces produkcji piwa wzmacnia wartości odżywcze użytych ziaren zbóż, co z kolei wzbogaca trunek w witaminy z grupy B (B2, B6, B9 i B12), ważne dla układu nerwowego.

Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie
PB online
Poznaj „PB”
79 zł  7,90 zł  / miesiąc

przez pierwsze 3 miesiące

Chcesz nas lepiej poznać?

Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!

Rabat 30%
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł

Skorzystaj z 30% rabatu

Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok.

Zaoszczędzisz 285 zł.