Parasta z Tarapacą

Krążąc po Helsinkach, przejedliśmy się śledziami. Robią je tam świetne, ale po kilku dniach z zatroskaniem zauważyliśmy na skórze pierwsze objawy łuski. Koniecznie trzeba było zastosować terapię szokową. Natychmiast udaliśmy się do restauracji Kynsilaukka. Jak nazwa wskazuje, króluje tam czosnek. Dań w menu zatrzęsienia nie ma, ale coś wybrać można. Zaczęliśmy od grillowanego przegrzebka (scallop), który przywędrował na stół z dwiema krewetkami (9,5 euro). Całe towarzystwo wyraźnie pod wpływem czosnku. Popiliśmy kieliszkiem białego libańskiego wina, które w kieliszku się wstydziło,...
Kup sybskrypcję i zyskaj
nieograniczony dostęp do Pulsu Biznesu

Już teraz możesz kontynuować lekturę tego artykułu, wystarczy, że zdecydujesz się na subskrypcję

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Po godzinach / Parasta z Tarapacą