Regionalne przysmaki na stacjach Orlenu

Barbara Warpechowska
opublikowano: 2017-09-14 22:00
zaktualizowano: 2017-09-14 19:55

PKN Orlen rozbudowuje ofertę o lokalne produkty spożywcze.

W ramach pilotażowego projektu Spiżarnia Regionów na stacjach paliw w województwach: małopolskim, warmińsko-mazurskim, podlaskim i pomorskim znajdą się m.in. piwa, soki i napoje owocowe, miody, ciastka i przekąski. Kilkadziesiąt produktów z różnych regionów Polski będzie eksponowanych na specjalnie zaprojektowanych meblach nawiązujących do charakteru akcji.

— Produkty od regionalnych polskich producentów to naturalny kierunek rozwoju naszej oferty. Z jednej strony, klienci wciąż oczekują nowych, ciekawych propozycji, z drugiej zaś, coraz widoczniejsze jest zainteresowanie lokalnością, tradycyjnymi metodami wytwarzania, unikalnymi walorami smakowymi. Projekt Spiżarnia Regionów jest też doskonałą platformą promocji polskich produktów regionalnych, z których jesteśmy znani i możemy być dumni — podkreśla Zbigniew Leszczyński z PKN Orlen.

Projekt jest realizowany we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencją Rynku Rolnego.