Seminarium dla branży spożywczej

Łukasz Gromkowski
15-10-2002, 00:00

W dniach 14-15 października 2002 roku w Centrum Kongresowym Instytutu Ochrony Roślin w Poznaniu odbywa się otwarte seminarium poświęcone zagadnieniom związanym z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych. Program spotkania obejmuje tematy dotyczące systemów HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) i BRC (British Retail Consortium). W czasie seminarium zostaną przedstawione m.in. podobieństwa i różnice między wspomnianymi systemami, wyjaśnione sposoby przygotowania do ich wdrażania oraz do prowadzenia certyfikacji systemu HACCP. Ponadto zostanie przedstawiony nowy, opracowywany obecnie przez Międzynarodową Organizację Normalizacyjną- ISO, standard dotyczący zarządzania bezpieczeństwem żywności.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Łukasz Gromkowski

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Kariera / / Seminarium dla branży spożywczej