Sum ze szpinakiem

opublikowano: 26-01-2007, 00:00

Do Restauracji Rybnej wdepnąłem przez przypadek. W karcie win rzuciło się w oczy bogactwo czerwonych. Z rybami? W menu dań mięsnych nie uświadczysz. No i czerwone trzeba posadzić na ławce rezerwowych. Choć może nie wtedy, gdy pod koniec raczymy się serami.

A co z rybami? Pełno ich tam w akwariach. Są i w menu, ale już nie złote. Kuszą zupy rybne. I pasty — „frutti di mare”. I sałaty z morskimi akcentami; w tym samym stylu zimne przekąski. Wszystko smakowite. Kiedy rozważałem kandydata na danie główne, miałem dylemat. Może szpikowany czosnkiem okoń morski w oparach tymianku? Wygrał smażony sum ze szpinakiem w sosie winno-cebulowym. Pyszny! Ale co sum lubi wypić? Zasięgnąłem lokalnej opinii. Proponowano Chablis. Zaoszczędziłem dla tych, co wolą się raczyć...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
225,15 zł 183,05 zł netto
426,60 zł 346,83 zł netto
758,41 zł 616,59 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
367,65 zł 298,90 zł netto
696,60 zł 566,34 zł netto
1238,40 zł 1006,83 zł netto

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Sum ze szpinakiem