Sum ze szpinakiem

Do Restauracji Rybnej wdepnąłem przez przypadek. W karcie win rzuciło się w oczy bogactwo czerwonych. Z rybami? W menu dań mięsnych nie uświadczysz. No i czerwone trzeba posadzić na ławce rezerwowych. Choć może nie wtedy, gdy pod koniec raczymy się serami.

A co z rybami? Pełno ich tam w akwariach. Są i w menu, ale już nie złote. Kuszą zupy rybne. I pasty — „frutti di mare”. I sałaty z morskimi akcentami; w tym samym stylu zimne przekąski. Wszystko smakowite. Kiedy rozważałem kandydata na danie główne, miałem dylemat. Może szpikowany czosnkiem okoń morski w oparach tymianku? Wygrał smażony sum ze szpinakiem w sosie winno-cebulowym. Pyszny! Ale co sum lubi wypić? Zasięgnąłem lokalnej opinii. Proponowano Chablis. Zaoszczędziłem dla tych, co wolą się raczyć...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Sum ze szpinakiem