Szlachetna wędlina z Opolszczyzny

Elżbieta Szpak
opublikowano: 2025-12-14 20:00

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Pamas to firma rodzinna, zajmująca się wytwarzaniem szlachetnej wędliny – salami długo dojrzewającego, od 2007 roku.

Posłuchaj
Speaker icon
Zostań subskrybentem
i słuchaj tego oraz wielu innych artykułów w pb.pl
Subskrypcja

2. MIEJSCE WOJEWÓDZTWO OPOLSKIE - PAMAS SALAMI

Spółka Pamas Salami została zarejestrowana w 2022 r. w miejscowości Łubniany pod Opolem.

Jak pisze producent na swojej stronie internetowej, droga do sukcesu to własne receptury, dobre przyprawy, wysokie kwalifikacje pracowników i ich osobiste zaangażowanie oraz szybkie reakcje na zmiany smaków i gustów klientów.

Asortyment produktów Pamas jest bardzo bogaty – ponad dwadzieścia gatunków salami w różnych posypkach warzywnych i ziołowych oraz bez posypek, produkowanych z mięsa wieprzowego lub indyczego. Można je kupić przez internet.

Firma wytwarza swoje produkty według tradycyjnych receptur. Surowiec do produkcji jest pochodzenia krajowego.

Doświadczenie producenta ma bazę w postaci wieloletniej pracy w fabryce salami za granicą, która pozwoliła na opanowanie techniki procesu produkcji tych wędlin.

„Wieloletnia praktyka, wykwalifikowana kadra oraz nadzór specjalistów o międzynarodowym, kilkudziesięcioletnim doświadczeniu zapewniają jakość oraz bezpieczeństwo produkowanych wyrobów na najwyższym światowym poziomie. które spełniają standardy kontroli jakości HACCP” – czytamy na stronie internetowej producenta.

Organizator

Puls Biznesu

Autor rankingu

Coface

Partner strategiczny

Alior

Partnerzy

GPW Orlen Targi Kielce