Szlak herbaciany Sylwii Mokrysz

DANUTA HERNIK
opublikowano: 28-03-2014, 00:00

Herbata — jak twierdzi Sylwia Mokrysz z zarządu Mokate — to podróże i obyczaje. Była w różnych miejscach na świecie, gdzie uprawia się tę roślinę. Piła napój zgodnie z obyczajami różnych kultur — w Chinach, Hongkongu, Maroku

Herbatę uprawia się w ponad trzydziestu krajach. Dla niektórych, na przykład Sri Lanki (Cejlon), jest największym dobrem narodowym, znakiem rozpoznawczym i pierwszym skojarzeniem. Największymi producentami herbaty są: Indie, Chiny, Sri Lanka, Indonezja, Japonia, Tajwan, Pakistan, Malezja, ale tylko kilka miejsc jest znanych jako źródło najlepszej herbaty i najczęściej są to plantacje wysokogórskie, gwarantujące najlepsze warunki krzewom herbacianym. Smak i aromat herbaty wiążą się z miejscem jej uprawy, dlatego pochodzenie może stanowić gwarancję jakości. Plantacje. Krzewy herbaciane wiele zniosą, jeśli...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
225,15 zł 183,05 zł netto
426,60 zł 346,83 zł netto
758,41 zł 616,59 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
367,65 zł 298,90 zł netto
696,60 zł 566,34 zł netto
1238,40 zł 1006,83 zł netto

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Świat / Szlak herbaciany Sylwii Mokrysz