ZM Agryf: 5 mln zł na inwestycje

Bogdan Tychowski
04-09-2002, 00:00

Szczecin. Szczecińskie Zakłady Mięsne Agryf rozpoczęły instalowanie nowych komór do produkcji kiełbas surowo-dojrzewających oraz tuneli szybkiego schładzania wędlin oraz przelotowych komór wędzarniczo-parzelniczych. Koszt przedsięwzięcia oszacowano na 5 mln zł. Wyroby z nowych komór trafią do sprzedaży już za kilkanaście tygodni.

Zdaniem Agnieszki Bagińskiej, poprawi to nie tylko asortyment wyrobów, ale i wielkość sprzedaży firmy.

— Modernizacja istniejących i realizacja nowych inwestycji zaplanowanych w kolejnych miesiącach wpłynie również na dostosowanie zakładu do standardów europejskich i utrzymanie uprawnień eksportowych na rynek USA i krajów UE. Już dzisiaj firma należy do nielicznych w kraju zakładów spełniających surowe wymagania weterynaryjno-sanitarne Unii i zaliczana jest do tzw. grupy A — najwyższej — tłumaczy Agnieszka Bagińska, kierownik biura zarządu Agryfu.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Bogdan Tychowski

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Puls Inwestora / ZM Agryf: 5 mln zł na inwestycje