Czytasz dzięki

Apfelstrudel z beerenauslese

W Austrii zrobiło się nam ostatnio jakoś gorzko. A organizm domagał się choćby szczypty słodyczy. Z góry wiedzieliśmy, co trzeba w Wiedniu w takiej sytuacji zaćwiczyć. W ciemno pognaliśmy do restauracji Weibels. Na klasyczny apfelstrudel. Wiedzieliśmy, że tam będzie taki jak trzeba. I był, mimo że wokół nagle rozpętała się burza. Z gradem wielkości gołębich jaj. On tego nie zauważył. Niewzruszony wystąpił tradycyjnie na ciepło (5,7 euro). Był z cieniutkiego jak pergamin ciasta wypełnionego płatkami pokrajanych jabłek. Także z powiewami cynamonu i rodzynek. Tradycyjnie przy akompaniamencie lodów waniliowych i bitej śmietany. Delikatnie spróbowaliśmy całość na łyżeczce. Bingo.

Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie
PB online
Poznaj „PB”
79 zł  7,90 zł  / miesiąc

przez pierwsze 3 miesiące

Chcesz nas lepiej poznać?

Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!

„PB" NA 12 MIESIĘCY
30% rabatu

na zakup rocznej subskrypcji

Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok.

Zaoszczędzisz 285 zł.